Bæredygtighed

MAGNUS OLESEN ER NOMINERET TIL ”ÅRETS GRØNNE PRODUKT” VED DESIGN AWARDS 2020

”Vi glæder os over at være nomineret til Design Awards igen i år – med vores nye lancering Ø Chair designet af Øivind Slaatto.

Vi har gennem de seneste år arbejdet med cirkulær økonomi, både i forhold til udvikling af nye produkter og i forhold til tidligere leverede produkter, hvor reservedele kan udskiftes og efterfølgende opgraderes. Det betyder, at alle nye produkter, der udvikles i Magnus Olesen, designes med henblik på at kunne skilles ad og at reservedele kan tilkøbes til produkterne. Vores fokus på cirkulær økonomi giver et bedre produkt med en længere levetid.

Vi glæder os over at denne ambition har givet anledning til, at Magnus Olesen allerede i 2019 var nominetet til Design Awards som”Årets Grønne Brand” af Bo Bedre, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living.”

Vores kvalitetsmøbler produceres på vores fabrik i Danmark i samarbejde med dygtige danske designere. Ø stolen er udviklet i tæt samarbejde med Designer Øivind Slaatto og er designerens første stoledesign. Den er resultat af ambitionen om at udvikle en stol med fokus på at bruge så få elementer så meget og så længe som muligt i spændende kombinationer. En stol, som er enkel at skille ad, så delene kan genbruges og genanvendes til glæde for kunden og miljøet. Stolen består af tre dele – sæde, ryg og stel – samlet elegant med kun én skrue som smykke.

Det er vores ambition løbende at forbedre vores miljøaftryk og dermed sende de mest miljørigtige produkter på markedet.”

– Nils Knudsen, ejer & CEO, Magnus Olesen A/S

Produktion i Danmark

Vi tror på det dansk håndværk og har produceret i Danmark helt siden 1937. Træ, andre råvarer eller halvfabrikata omdannes til stole og borde lokalt i Danmark.

Vi tilsikrer altid, at vores leverandører overholder vores indkøbsstandarder med hensyn til produktion, miljø og medarbejderforhold.

Alle vores produkter testes i overensstemmelse med de strengeste miljø- og kvalitetsstandarder. Alle produkter opfylder Dansk Møbelkontrols krav til normal og hård offentlig brug.

Se certifikat her.

Test udføres både i vores egne testfaciliteter samt hos Teknologisk Institut i Danmark. Herved sikrer vi, at alle designs produceret af Magnus Olesen er af høj kvalitet med stor holdbarhed – til gavn for både vores kunder og miljøet.

FSC®

Magnus Olesens produktion er baseret på bæredygtigt træ. Siden 2016 har Magnus Olesen A/S været FSC-certificeret (FSC®C131817).

Forest Stewardship Council® (FSC) er en international non-profit mærkningsordning for bæredygtigt træ. I en FSC skov bruges der ikke mere træ, end skoven kan reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyre- og planteliv er beskyttet, og at folk, der arbejder i skoven, er garanteret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Se certifikat.

EU Ecolabel

En række af vores Magnus Olesen produkter er nu EU Ecolabel (EU ECOLABEL DK/049/016) miljøcertificeret. Og der er flere på vej.

Se vores EU ECOLABEL CERTIFICEREDE PRODUKTER her.

Se certifikat.

EU ECOLABEL er et miljømærke, der tildeles produkter og tjenester, der lever op til høje miljøstandarder gennem hele deres livscyklus: fra råstofudvinding til produktion, distribution og bortskaffelse.

Læs mere om EU ECOLABEL her.

Den tredobbelte bundlinje

Magnus Olesen arbejder med den tredobbelte bundlinje. Selskabets mål er at give et godt finansielt resultat, samtidigt med at der tages hensyn til sociale og miljømæssige overvejelser. Fastholdelse af produktionen i Danmark bidrager til en mere bæredygtig produktionstilgang samtidigt med, at der sikres høje kvalitetsstandarder.

Herved sikrer vi, at vores forretning styres bæredygtigt og at der tages hensyn til vores miljømæssige og sociale omgivelser.

Cirkulær økonomi

I 2015 samarbejdede Magnus Olesen med Region Midt i Danmark om et projekt med det formål at forbedre genbrugsgraden af brugte produkter. Målet var at målrette indsatsen for at opnå en reduktion af materialeforbruget gennem opgradering og genbrug.

I løbet af projektperioden blev siddemøbler fra Københavns Lufthavn, oprindeligt installerede af Magnus Olesen i 1995, renoveret på vores fabrik og genindsat i lufthavnen efterfølgende – hvilket forlængede møblernes levetid.

Se Københavns Lufthavn case her.

Design for disassembly

På baggrund af Magnus Olesens deltagelse i Region Midts Circular Economy-projekt blev det besluttet, at alle nye produkter skulle udvikles under aspektet ”Design for Disassembly”. I dag kan de fleste af Magnus Olesens produkter adskilles, og komponenter kan udskiftes med henblik på at forlænge produktets levetid.

“Design for Disassembly” gør det muligt at give møblerne en længere levetid, hvilket forbedrer ”Total cost of ownership” (TCO) – og reducerer på én gang miljøbelastningen samtidigt med, at der opnås en økonomisk fordel.

Godt design, der holder

Ikke hvilket som helst design vil blive sat i produktion hos Magnus Olesen. Hos Magnus Olesen er et design godt, når både det visuelle udtryk og en gennemtænkt funktion opfylder de miljømæssige retningslinjer, vi arbejder med.