Siden 1937 har vi designet tidløse produkter der holder i generationer

Magnus Olesen har altid været fokuseret på høj kvalitet og lang levetid af produkterne. Dette er fortsat vores kerneværdi sammen med vores mission om at skabe bæredygtige møbler.

I det sidste årti har vi øget vores bestræbelser på cirkulær økonomi og bæredygtighed. I dag kan størstedelen af vores produkter nemt skilles ad og upcycles, som det blev gjort med vores møbler i Københavns Lufthavn.

Se case.

”Vi er nået langt, men vi er ikke i mål endnu. Det er vores ambition løbende at forbedre vores miljøaftryk og dermed sende de mest miljørigtige produkter på markedet”.
– Nils Knudsen, ejer & CEO, Magnus Olesen A/S

PRODUKTION I DANMARK

Dansk håndværk siden 1937

Vi tror på det danske håndværk og har produceret i Danmark siden 1937. Vi er stolte af at kunne bevare vores danske fabrik samt opretholde arbejdspladser lokalt i Nordjylland, hvor træ, andre råvarer og halvfabrikata omdannes til stole og borde.

Vi tilsikre altid, at vores leverandører overholder vores indkøbsstandarder med hensyn til produktion, miljø og medarbejderforhold.

Alle vores produkter testes i overensstemmelse med de strengeste miljø- og kvalitetsstandarder.

Se vores certifikat her.

Test udføres både i vores egne testfaciliteter samt hos Teknologisk Institut i Danmark. Herved sikrer vi, at alle designs produceret af Magnus Olesen er af høj kvalitet med stor holdbarhed – til gavn for både vores kunder og miljøet.

EU Ecolabel certifikat

En række af vores produkter er EU Ecolabel certificeret

Siden august 2021, hvor vi fik vores første produkt EU ecolabel certificeret, har vi arbejdet på at føje stadig flere til listen. Det er en del af vores ambition om at bidrage til en begrænset miljøbelastning fra vores produktion og affaldshåndtering.

EU-miljømærkede møbelprodukter opfylder kriterier, der garanterer:
✓ Træ, kork, bambus og rattan fra bæredygtigt forvaltede skove
✓ Lavt formaldehydemissionsprodukt
✓ Begrænsede farlige stoffer

Læs mere og se vores EU Ecolabel certificerede produkter.
Se vores EU Ecolabel certifikat.

FSC Certifikat

Magnus Olesens produktion er baseret på bæredygtigt træ

Siden 2016 har Magnus Olesen A/S været FSC-certificeret (FSC®C131817)

I en FSC skov bruges der ikke mere træ, end skoven kan reproducere. Samtidigt er FSC en garanti for, at dyre- og planteliv er beskyttet, og at folk, der arbejder i skoven, er garanteret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Forest Stewardship Council® (FSC) er en internationalt non-profit mærkningsordning for bæredygtigt træ.

Se vores certifikat her.

ANSVARLIG BRUG AF MATERIALER

Eksempel: Honeycomb – borde produceret med minimal brug af materiale

Honeycomb er funktionalitet, når det er bedst – ingen plads og materiale går til spilde. Et bord med en Honeycomb materialekerne skaber et letvægts- og holdbart design, der giver vores borde styrke og stabilitet. En elegant lethed i konstruktionen, der gør det nem at håndtere bordet.

Minimal brug af materiale. 

Let i vægt.

Let at håndtere.

Se video om Honeycomb.

Honeycomb bruges i vores Mix og Slender bord-serier.

 

 

CIRCULÆR ØKONOMI

Optimering af produktets livscyklus

Vi bestræber os på, at vores produkter er nemme at opgradere og genbruge. Når et produkts levetid forlænges, begrænser vi miljøbelastningen fra nyproduktion og affaldshåndtering.

Vi fokuserer på:
– Design for Disassembly
– Take Back Aftaler

 

Magnus Olesen, Butterfly Classic Lounge

DESIGN FOR DISASSEMBLY

Komponenter kan udskiftes med henblik på at forlænge produkternes levetid

I dag kan de fleste af Magnus Olesens produkter skilles ad, og komponenter kan udskiftes for at forlænge et produkts livscyklus. Nye produkter udvikles under samme aspekt.

”Design for Disassembly” giver mulighed for at forlænge produktets levetid, hvilket forbedrer ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) – og reducerer på én gang miljøbelastningen samtidigt med, at der opnås en økonomisk fordel.

 

Take back

Vi bestræber os på at genbruge og opgradere vores produkter

Med vores TAKE BACK-aftale giver vi vores kunder mulighed for at genbruge Magnus Olesen produkter, de har.

Målet er at reducere materialeforbruget gennem reparatur, opgradering og genbrug – hvilket giver hvert produkt forlænget levetid.

For TAKE BACK-projekter kontakt mwp@magnus-olesen.dk.

Se case.

Magnus Olesen, Butterfly Classic Lounge

‘Det er en integreret del af vores virksomhed løbende at stræbe efter at udvikle de bedste miljøløsninger, uden at gå på kompromis med det gode design. Vores lokale produktion i Danmark giver de optimale forudsætninger for også fremover at fortsætte med at udvikle de mest bæredygtige møbler.’

– Nils Knudsen, Owner & CEO, Magnus Olesen A/S