Bæredygtighed

Designet betragtes som godt, når det visuelle og en gennemtænkt funktion opfylder de miljømæssige retningslinjer, vi arbejder med.

Bæredygtighed hos Magnus Olesen

Siden 1937 har vi designet tidløse produkter der holder hele livet

Siden 1937 har Magnus Olesens fokuseret på produkternes høje kvalitet og lange levetid. Det er fortsat kerneværdien sammen med vores mission om at skabe bæredygtige designmøbler.

Der er sket meget på det bæredygtige område siden Magnus Olesen byggede fabrikken for over 80 år siden. I 2015 tog vi får alvor et kæmpe spring i den bæredygtige retning.

”Vi er nået langt, men vi er ikke i mål endnu. Det er vores ambition løbende at forbedre vores miljøaftryk og dermed sende de mest miljørigtige produkter på markedet”.

– Nils Knudsen, ejer & CEO, Magnus Olesen A/S

 

 

Produktion i Danmark

Dansk håndværk siden 1937

Vi tror på det danske håndværk og har produceret i Danmark siden 1937. Vi er stolte af at kunne bevare vores danske fabrik samt opretholde arbejdspladser lokalt i Nordjylland, hvor træ, andre råvarer og halvfabrikata omdannes til stole og borde.

Vi tilsikre altid, at vores leverandører overholder vores indkøbsstandarder med hensyn til produktion, miljø og medarbejderforhold.

Alle vores produkter testes i overensstemmelse med de strengeste miljø- og kvalitetsstandarder.

Se vores certifikat her.

Test udføres både i vores egne testfaciliteter samt hos Teknologisk Institut i Danmark. Herved sikrer vi, at alle designs produceret af Magnus Olesen er af høj kvalitet med stor holdbarhed – til gavn for både vores kunder og miljøet.

FSC Certifikat

Magnus Olesens produktion er baseret på bæredygtigt træ

Siden 2016 har Magnus Olesen A/S været FSC-certificeret (FSC®C131817)

I en FSC skov bruges der ikke mere træ, end skoven kan reproducere. Samtidigt er FSC en garanti for, at dyre- og planteliv er beskyttet, og at folk, der arbejder i skoven, er garanteret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Forest Stewardship Council® (FSC) er en internationalt non-profit mærkningsordning for bæredygtigt træ.

Se vores certifikat her.

EU Ecolabel certifikat

En række af vores produkter er EU Ecolabel certificeret

Siden august 2021, hvor vi fik vores første produkt EU ecolabel certificeret, har vi arbejdet på at føje stadig flere til listen. Det er en del af vores ambition om at bidrage til en begrænset miljøbelastning fra vores produktion og affaldshåndtering.

EU-miljømærkede møbelprodukter opfylder kriterier, der garanterer:

  • Træ, kork, bambus og rattan fra bæredygtigt forvaltede skove
  • Lavt formaldehydemissionsprodukt
  • Begrænsede farlige stoffer

Læs mere og se vores EU Ecolabel certificerede produkter.

Se vores EU Ecolabel certifikat.

Circulær økonomi

Vores produkters livscyklus skal være så lang som muligt

Vores produkters livscyklus skal være så lang som muligt – derfor arbejder vi med to cirkulære projekter:

DESIGN FOR DISASSEMBLY
TAKE BACK AFTALE

Cirkulær økonomi betyder at vores produkter skal være nemme at opgradere og genbruge. For når et produkts levetid bliver forlænget, begrænser vi miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering.

Magnus Olesen, Butterfly Classic Lounge

DESIGN FOR DISASSEMBLY

Komponenter kan udskiftes med henblik på at forlænge produkternes levetid

Nye produkter skal udvikles under aspektet ‘Design for Disassembly’. I dag kan de fleste af Magnus Olesens produkter adskilles, og komponenter kan udskiftes med henblik på at forlænge produktets levetid.

‘Design for Disassembly’ gør det muligt at give møblerne en længere levetid, hvilket forbedrer ‘Total cost of ownership’ (TCO) – og reducerer på én gang miljøbelastningen samtidigt med, at der opnås en økonomisk fordel.

Take back aftale

Vi bestræber os på at genbruge og opgradere vores produkter

Med TAKE BACK aftalen samarbejder vi med vores kunder om at opfylde vores fælles cirkulærer ambitioner.

Målet med en TAKE BACK aftale er, at reducere materialeforbruget gennem opgradering, genbrug og ”no waste”. Dette gør vi ved at skifte de slidte komponenter på produkterne ud, for eksempel ved at give møblerne nyt polstre eller give møblerne et opdateret design.

Magnus Olesen, Butterfly Classic Lounge

Cases

Efter 20 års brug blev siddemøbler i Københavns Lufthavn opgraderet

I 2015 samarbejdede vi med Københavns Lufthavn. Siddemøbler fra lufthavnen, som oprindeligt blev installeret af Magnus Olesen i 1995, blev renoveret på vores fabrik og genindsat efterfølgende – de slidte komponenter blev udskiftet samtidig med at siddemøblerne fik et opdateret design.

Se før/efter billeder her.

Ansvarlig brug af materialer

Honeycomb – minimal materialeforbrug i borde

Med vores bæredygtige og unikke møbel-materiale, honeycomb, får vi borde med minimalt materialeforbrug. Honeycomb er funktionalitet og design, når det er bedst – ingen plads og materiale går til spilde.

Honeycomb bruges i vores Mix og Slender bord-serier.

Se video om honeycomb

Let materiale: Med en honeycomb-bordplade sikres et robust, let og elegant bord med minimalt materialeforbrug.

Let at håndtere: Med en kerne af honeycomb får bordet styrke og stabilitet samt en elegant lethed i konstruktionen, der gør det let at håndtere.